New Running Shoes

Sunday, July 31, 2016


A few weeks ago I bought my first pair of proper running shoes. Before that I just ran in whatever workout shoes I had, which in my case was some OLD Nike free shoes - not ideal to run in, but that was what I did. There is such a big difference from my new running shoes to the shoes I used before. It´s almost like I´m bouncing on clouds when I walk! So if you want to start running, deffinetly buy proper running shoes as the first thing you do, because it´s 100% worth the money and they will help prevent running injuries.

These shoes are so comfortable to wear and use. I haven't been running in them that much so far, 1. Because I fucked up my knee, because I walked in sand (my knee is still not back to normal yet...) and 2. I was sick for a week - YAY lucky me! But I am going to start running again, because I have my first half marathon in less then a month, but right now im taking it easy so I can get my knee back on track.

I know nothing about running shoes, so I ran on a treadmill in the store, while they recored my feet, so they could see how I ran. Through that footage, they could then find out what kind of support I needed in my shoe. I needed a shoe with neutral support. I had never heard of this brand my shoes are before, but the brand is "Mizuno" and they are called the "Wave Rider 19". They originally costed 1300kr, (195$) but they were on sale and I got them for 900kr (135$) - YES PLEASE! I dont know why running shoes only comes in bright colors, I just want some plain black once. But these shoes were the least ugliest shoes the store had (they had some shoes in purple with blue glitter... Not a fan!) so I bought these and the more I use them, the more I like the look of them. I have wide feet and sometimes, it´s hard to find great shoes that fits me well and is comfortable to wear at the same time, but these shoes are wide and fits my foot like a glove - they are so comfortable!  


// DANSK // 
For et par uger siden, købte jeg mit første par rigtige løbe sko. Før løb jeg bare i de trænings sko jeg havde der hjemme, som var nogle GAMLE Nike Free sko, jeg købte i 10. Klasse - ikke lavet til at løbe i, men det var det jeg gjorde. Der er en virkelig stor forskel fra mine nye løbe skal til de sko jeg brugte før. det er næsten som om jeg går på skyer, det er fantastisk! Hvis du har lyst til at begynde at løbe, vil jeg virkelig anbefale og købe nogle ordenlige løbesko inden du begynder - det kan godt være de er lidt dyre, men de er 100% værd pengene og de vil hjælpe med at forbygge løbe skader.

De er sko er helt vildt rare at have på og bruge. Jeg har ikke løbet i dem så meget ind til videre, 1. fordi jeg fuckede mit knæ op, fordi jeg gik i sand (mine knæ er stadig ikke helt tilbage til normal endnu) og 2. jeg var syg i en uge - hvor er jeg bare heldig!! Men jeg skal begynde at løbe igen, fordi jeg skal løbe mit første halv marathon i mindre end en måned, men lige nu tager jeg det stille og roligt, så jeg kan få mit knæ tilbage til normalt igen! 

Jeg ved ingenting om løbesko, så jeg løb en lille tur på et løbebånd i butikken, imens de optog mine føder, så de kunne se hvordan jeg løber. Når de så kiggede på det de optog, kunne de se hvilken slags support jeg skulle have i mine sko. Jeg skulle have det der hed neutral support. Jeg havde aldrig hørt om det her mærke før, men mærket er "Mizuno" og skoen hedder "Wave Rider 19". Originalt kostede de 1300kr. men de var på tilbud og jeg fik dem til 900kr - JA TAK! Jeg ved ikke hvorfor løbe sko kun kommer i pang farver, jeg ville bare gerne have nogle der var sorte. Men de he, som jeg købte, var de mindst grimme sko som butikken havde (de havde et par der var lilla med blå glimmer på... Ikke fan af dem) så jeg købte dem her, og jo mere jeg bruger dem, jo mere kan jeg lide hvordan de ser ud. Jeg hare brede føder og nogle gange er det lidt svært at finde en sko der er rar at have på og ikke klemmer, men de er brede og passer perfekt til min fod, uden af klemme! 


You Might Also Like

0 kommentarer